2011-05-25 14:43:47• hírek • Szatmár.ro

Testvérvárosok közös projektje

Nyíregyházán, a helyi polgármesteri hivatal Krúdy Gyula termében zárult az a Szatmárnémetivel közös projekt, amelyben a testvérvárosi kapcsolatára alapozva főleg a szociális ellátásban felmerülő kérdésekben és a fogyatékos gondozás gyakorlatában cseréltek tapasztalatokat. A projekt keretében továbbá kultúrális rendezvényeket, tapasztalatcseréket szerveztek.

Sikeresen zárult a “ Híd a jövőbe” elnevezésű Európai Uniós pályázat Nyíregyháza és Szatmárnémeti közreműködésével. A 130 ezer euró összköltségvetésű projekt 96,4 százalékát az Európai Unió állta, a résztvevő két település polgármesteri hivatalainak csupán 3,6 százalékos önrész előteremtése volt a feladat.

Az első találkozóra tavaly májusban került sor, akkor Nyíregyházán találkoztak a két település helyi rendőrségeinek képviselői. 2011 május 30-án Szatmárnémetiben volt a következő közös rendezvény: a Speciális Olimpia. Ebben az esetben a sportesemény került előtérbe, a fogyatékossággal élő fiatalok mérték össze tudásukat különböző sporttevékenységeken.

A szervező Erdélyi Langdon Down Alapítvány és a nyíregyházai Szent Kamill Közhasznú Alapítvány ekkor kötött komolyabb partnerségi kapcsolatot, minek következményeként augusztus 10-én a szatmáriak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei megyeszékhelyre látogattak. A programban a tapasztalatcsere mellett számos pihentető rendezvény volt.

A projekt keretein belül valósult meg a Nyíregyházai Gyümölcs-karnevál 2010 szeptemberében, ahol több szatmári küldött is részt vett. Az Aurel Popp Képzőművészeti és Zeneiskola gimnazistái saját gyümölcsökkel feldíszített járművel vonultak fel. A projekt utolsó rendezvényére Szatmárnémetiben került sor, amikor egy konferencia keretein belül romániai és magyarországi szakemberek tartottak előadásokat a zöld energiák hasznosításáról illetve az üvegházhatás következményeinek az enyhítéséről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: